کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه، کارگاه مجازی تحت عنوان «روشهای بهبود عملکرد در کتابخانهها» را با همکاری سرکار خانم دکتر فضلی، معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، با اهداف:
- آشنایی با مفاهیم و کارکردهای اساسی کتابخانههای دانشگاهی برای بهبود عملکرد و افزایش اثربخشی خدمات
- شناسایی مفاهیم و شاخصهای کیفیت در کتابخانههای دانشگاهی
- آگاهی از روشهای اعتبارسنجی شاخصهای عملکردی در کتابخانههای دانشگاهی
- SERVQUAL
- LIBQUAL
- ACRL
- آگاهی از اثربخشی خدمات درکتابخانههای دانشگاهی
- ارائه پیشنهادات کاربردی در بهبود عملکرد کتابخانههای دانشگاهی
در روز سهشنبه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۰۲ با حضور کارشناسان و کتابداران کتابخانههای دانشکدهای و بیمارستانی/ مراکز، به صورت مجازی و از ساعت ۹ تا ۱۲ برگزار نمود.
در این کارگاه عنوان شد کتابخانههای دانشگاهی در جوامع مختلف، بر ارتقای کیفیت آموزش عالی و توسعه همه جانبه کشورها نقش بسزایی دارند. کتابخانههای عصر حاضر با بهرهگیری از فناوریهای اطلاعاتی، ارتباطی و نیز تغییر در انتظارات کاربران کتابخانهها و اصل سرعت و دقت در بازیابی اطلاعات نیازمند ایجاد تغییر در عملکرد در راستای افزایش رضایت کاربران هستند.
با توجه به گسترش روزافزون علوم و فنون در زمانها و مکانهای مختلف، کتابخانهها ازجمله سازمانهایی هستند که دسترسی آسان به انبوه دانش بشری را میسر ساخته و تبادل افکار را امکانپذیر میسازند. یکی از شاخصهای اصلی سنجش توسعهیافتگی کشورها نیز سهم یک جامعه در تولید دانش است که با توجه به نقش کتابخانهها در این روند، ارزیابی عملکرد کتابخانهها و بالتبع ارتقای کارایی آنها اهمیتی روزافزون یافته است.
سؤال اصلی در این زمینه آن است که کتابخانهها چگونه میتوانند در مسیر ارتقای عملکردهای خود موفق شوند و نیز چگونه میتوانند موفقیت خود را ارزیابی نمایند؟ در این دوره تلاش می شود، مهمترین ابزارهای ارزیابی عملکرد کتابخانه برای آگاهی مدیران کتابخانهها و کتابداران معرفی شوند و نحوه استخراج و بهرهبرداری از ابزارهای موجود در سنجش عملکرد کتابخانهها آموزش داده شود، و سرانجام راهکارهای بهبود عملکرد ارائه میشود.
ضمنا این کارگاه با تلاش و پیگیریهای کتابخانه مرکزی، دارای امتیاز آموزش ضمن خدمت نیز بود.