کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه، کارگاه مجازی تحت عنوان «مهارتهای ارتباطی برای کتابداران» را با همکاری سرکار خانم مدیر امانی، آموزشگر و رئیس واحد اطلاعرسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اهداف:
- شناساندن اهمیت و ضرورت مهارتهای ارتباطی در کتابخانه
- آشنایی با انواع مهارتهای ارتباطی موثر برای کتابداران به ویژه کتابداران دانشگاهی
- شناساندن تاثیر آشنایی با مهارتهای ارتباطی در میزان رضایت شغلی کتابداران
- شناساندن ارتباط میان دارا بودن مهارتهای ارتباطی با ارائه خدمات با کیفیت و نوآوری و خلاقیت در محیط کتابخانه
در روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۴ با حضور کارشناسان و کتابداران کتابخانههای دانشکدهای و بیمارستانی/ مراکز، به صورت مجازی و از ساعت ۱۰ تا ۱۳ برگزار نمود. ضمنا این کارگاه با تلاش و پیگیریهای کتابخانه مرکزی، دارای امتیاز آموزش ضمن خدمت نیز بود.
در این کارگاه عنوان شد مهارتهای ارتباطی مجموعهای از تواناییها نظیر شیوهها، و تمرینهای آگاهانهای است که از طریق آنها تعاملات موثر بین فردی و فرآیند ارتباط شکل میگیرد. این مهارتهای بین فردی را بطور کلی میتوان به مهارتهای گفتاری، مهارتهای شنیداری و مهارتهای بازخوردی تقسیم کرد.
برگزاری این دوره آموزشی برای کتابداران بسیار ضروری و با اهمیت است. زیرا میزان آشنایی و برخورداری کتابدار از انواع مهارتهای ارتباطی اعم از کلامی و غیرکلامی بر کمیت و کیفیت مراجعه کاربران به آنان تاثیرگذار است به گونهای که تصمیم مراجعه مجدد به کتابخانه و آن فرد متخصص نظیر کتابدار مرجع منوط به همین تجربه تعاملی و ارتباطی با کتابدار است. آشنایی با استانداردهای موجود بینالمللی درباره لزوم مهارتهای ارتباطی برای کتابداران نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. در پایان به سوالات و پرسشهای شرکتکنندگان نیز پاسخ داده شد.